Pracuji.
Prosím čekejte Stisknutím klávesy Esc skryjete.

Pro optimální zážitek a správné fungování všech funkcí a funkcí povolte prosím JavaScript, abyste mohli nadále používat tento web. Jinak se může web chovat nepředvídatelně.

Děkujeme za váš zájem o soutěž Moravská vernisáž piva - soutěž domácích piv , která se koná v Experimentální pivovar EUREKA na PF UPOL, 17. Listopadu 1192/12, Olomouc 77900.

Své osobní údaje do soutěže zadáváte pouze jednou. Následně se můžete na web vrátit a pokračovat ve vkládání vzorků nebo upravit ty už vložené.

Registrace soutěžních vzorků je otevřená

67 vzorků je zaregistrováno k datu 14:07, CEST, 28/04/2024. V soutěži může být nejvýše 120 vzorků.

0 již uhrazených vzorků je zaregistrováno k datu 14:07, CEST, 28/04/2024.

Abyste mohli vložit svá piva do soutěže, zaregistrujte se, prosím or přihlásit se , pokud již máte účet.

Registrace degustátorů a obsluhy je otevřená

Pokud zatím nemáte registraci, a chcete se stát dobrovolníkem, zaregistrujte se, prosím.

Jestliže už registraci máte, přihlaste se a zvolte Upravit účet přes Můj účet označený ikonou v horní liště.

Pravidla

Přihlášky se posílají přes https://soutez.cech-pivo.cz/moravska-vernisaz-piva/
Vzorky lze přihlásit za poplatek 100 kč a to maximálně den před konáním akce. Vzorky lze přihlásit za poplatek 150 kč i v den a na místě konání akce. Vstup do kategorie Brett Saison je bez poplatku.

Soutěžící je sám zodpovědný za správnou kategorizaci vlastních vzorků. Pokud budou vzorky v nesprávné kategorii, organizátor si vyhrazuje právo je diskvalifikovat bez nároku na vrácení startovného.
Nespotřebované vzorky budou rozdány k přechutnání na festivalu Moravské vernisáž piva. Prázdné láhve nebudou zasílány soutěžícím.


Degustační kategorie MVP – soutěž domácích piv


Světlý ležák českého typu (BJCP3A a 3B). Pravidla Ligy Českého ležáku
Tmavé svrchně kvašené pivo bez omezení stupňovitosti 
(BJCP 9C Baltic porter (svrchně kvašený) , 10B Dunkles Weissbier, 13A Dark Mild, 13C English Porter, 15B Irish Stout, 15C Irish extra stout, 16A Sweet Stout 16B, Oatmeal Stout, 16C Tropical Stout, 16D Foreign Extra Stout, 17A British Strong ale, 17B Old ale, 20A American porter, 20B American stout, 20C Imperial Stout, 21B Speciality IPA – Black IPA, historical beer – Pre-prohibition Porter)

Pivo z alternativních obilovin bez omezení stupňovitosti (BJCP 31A) – standardní pivní styly dle BJCP s přídavkem alespoň 20 % nebo kompletní náhradou netradičním obilím (žito, oves, pohanka, špalda, proso, jáhly, čirok, rýže atd). Přidaná obilovina musí být v pivu poznatelná. Soutěžící musí specifikovat základní styl a použitou obilovinu. Bezlepkové pivo vyrobeno z bezlepkové obiloviny může být součástí kategorie. Kategorie není určena pro piva definována v jiných kategoriích BJCP jako jsou Rye IPA, Oatmeal Stout, corn lager, Hazy IPA nebo historical beers (Sahti, Roggenbier…)

Brett Saison (25B Saison + 28A Brett Beer)
Pro primární kvašení lze použít některé z komerčně dostupných kvasinkových kmenů pro belgický saison (např. WLP565, WY3724, Lallemand Belle Saison, SafAle BE-134 apod.), a je nutné použít kulturu pro sekundární kvašení (směs Brettanomyces a oxidativních kvasnic izolovanou Vojtem Hudzieczkem ze spontánně kvašených piv české provenience – Wild Creatures, Many Worlds a Métaphore), kterou budou organizátoři distribuovat mezi zájemce z domovarnické komunity.  Ovoce a zelenina v pivu jsou nežádoucí. Ideální čas na rozvinutí projevu brettanomyces jsou tři měsíce.
IBU 20-35, SRM 5-14, OG 1.048-1.065, FG 1.002-1.008, ABV 5.0-7.0%


PIVA BUDOU HODNOCENA PODLE PRAVIDEL BJCP 2021 V ANGLICKÉM ZNĚNÍ.


Maximální celkový počet vzorků je 120 (součet všech kategorií). Účast nadlimitních vzorků bude projednána organizátory soutěže na místě konání s ohledem na degustační komise.
Soutěžní vzorky musí být vyrobeny na domovařičských setech, all-in-one systémech nebo jiných zařízeních určených na výrobu piva mimo komerční účely. Vzorky můžou pocházet ze školních mikro a minipivovarů, které nejsou komerční výrobou piva.
Soutěžící svou přihláškou potvrzuje a bere na vědomí zákonné povinnosti s ohlášením domácí výroby piva na příslušném celním úřadě dle zákona 353/2003 Sb.
Odesláním přihlášky souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů pro potřeby organizátora MVP Moravská vernisáž piva, zejména určených ke kontaktování vítěze a zasílání informací pro další ročníky.
Odesláním přihlášky do ligy českého ležáku souhlasíte se zpracováním osobních údajů třetí osobou – Cech domácích pivovarníků a Ligy českého ležáku. Taktéž berete na vědomí pravidla Ligy Českého ležáku
Organizátor si vyhrazuje právo nevyhlásit vítěze, a to na základě rozhodnutí degustační komise.


Hodnocení degustační soutěže

Degustační komise je složena z předsedy a 2-4 degustátorů
Předseda degustační komise zodpovídá za zápis výsledků
Zápis probíhá do přizpůsobeného formuláře BJCP
Určení skóre vzorku probíhá na základě konsenzu degustátorů daného stolu.
Postup ze základního kola v případě mini-BOS-u je určen ve srovnání s ostatními vzorky z celé kategorie. Postoupit může jeden i víc vzorků a přípustná je i situace, kdy nepostupuje žádný vzorek.
Vítěz mini-BOS-u je vítězem kategorie, v případě jednokolového hodnocení je vítězem nejlépe hodnocené pivo. Nejlepší piva budou nominována na finálový stůl Best of Show
Komise nemusí určit hodnocení vzorků evidentně vadných nebo mimo kategorii
Degustace je slepá, degustátoři nevědí, jaké konkrétní zorky pijí. Určuje se jen kategorie a ve výjimečných případě i další parametr
Změna pravidel vyhrazena

Pravidla příjmu vzorků

Požadovaný počet lahví každého vzorku: 2

Požadované množství piva na jeden vzorek je min. 1,4 litru. Pokud nebude splněna tato podmínka, organizátor si vyhrazuje právo vzorek vyřadit ze soutěže.
Seznam povolených kombinací láhví:

5×0,33L sklo, 3×0,5L sklo, 2×0,7L sklo, 2×0,75L sklo, 2×1,0L sklo

Pivní láhve musí být čisté, bez etiket a označení jiných pivovarů

VZORKY V PET LAHVÍCH NEBUDOU ZAŘAZENY DO SOUTĚŽE

Jeden soutěžící může přihlásit maximálně čtyři vzorky. V jedné kategorii maximálně 1 vzorek

Organizátor soutěže

Každé z osob můžete zaslat email prostřednictvím stránky Kontakt.

  • Matúš Krátky — Competition Coordinator